Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tepertős pogácsa

2008.12.28

 

Kép

 

Hozzávalók:
1dl tej
1 kiskanál cukor
40g élesztő
250g sovány túró
1dl tejföl
2db tojássárga
1 evőkanál só
600g liszt
250g vaj
1 kiskanál bors
200g tepertő
 
Megkenéshez:
1 egész tojás
 
Elkészítés:
Én itt is a kenyérsütőt használtam...A hozzávalókat a tepertő kivételével a kenyérsütőbe pakoltam és a tésztadagasztás programra kapcsoltam. Természetesen ennek hiányában kézzel vagy konyhai robotgéppel ugyanúgy elkészíthető. Úgy gyúrjuk össze, mint egy kelt tésztát. Amikor kész a tészta, addig pihentettem még, amíg kb. a 2-szeresére kelt.
Lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 1cm vastag téglalappá nyújtjuk. A tésztán elosztjuk az apróra vágott tepertőt, majd mint a piskótatekercset föltekerjük. Ismét pihentetjük kb. fél órát.
A tésztát/tekercset kb. 3cm vastagra kinyújtjuk. Az így keletkező keskeny téglalapot megkenjük a felvert tojással, és éles késsel bekockázzuk. Végül pogácsaszaggatóval kisszaggatjuk a pogikat, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint rakhatunk rá reszelt sajtot is...
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.