Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos csiga

2008.03.29

 

Kép

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

  • 500g liszt
  • 250g margarin
  • 2dl tejföl
  • 2 kiskanál só
  • 1/2csomag sütőpor

 

Töltelékhez:

  • 250g margarin
  • 300g reszelt sajt

     

    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit sima tésztává dolgozzuk, majd osszuk 4 egyenlő részre, mindegyiket nyújtsuk kb. egyforma nagyságú téglalap formára. A töltelékhez a margarint keverjük össze a reszelt sajttal, és minden tésztalapot kenjünk meg vele, majd tekerjük föl. A tekercseket egy éjszakára rakjuk hűtőbe. Másnap kb. 1cm vékony szeletekre vágjuk fel, és a korongokat egymástól kicsit távolabbra helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180fokra előmelegített sütőben kb.5-10 perc alatt süssük, amíg aranybarna lesz a teteje.

     

    Itt megpróbáltam, hogy a sütés előtt még egy pici reszelt sajtot szórtam a tetejükre. Még finomabb lett így...

     

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.