Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magos-sajtos stangli

2008.05.18

 

Kép

 

Hozzávalók:

1dl tej

25g élesztő

250g margarin

600g liszt

2dl tejföl

2db tojássárga

1kiskanál cukor

1 evőkanál só

 

Tetejére:

1db tojássárga kis tejjel összekeverve

ízlés szerint köménymag, tökmag, napraforgómag...stb.

150g reszelt sajt

 

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot, hozzáadjuk az eltördelt élesztőt, majd felfuttatjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet, a tojássárgát, tejfölt, összedolgozzuk, és cipót formázunk belőle. Letakarva kelesztjük kb. 0,5 órát.

Lisztezett deszkán kb. 40x80cm-re nyújtjuk, keresztbe-hosszába félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd megkenjük tojással. Ízlés szerint megszórjuk magokkal és a reszelt sajttal.

Derelyevágóval kb. 3x10cm-es csíkokat vágunk, késsel kissé eltávolítjuk egymástól. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

 

Én személy szerint kb. 1cm vastagra nyújtom a tésztát(méretnézés nélkül), és már a deszkán levágom a rúdakat, rárakom a sütőpapíros lapra, ott kenem be egyenként és szórom meg a rúdakat. Nekem így könnyebbnek bizonyult, azóta mindig így készítem. (És elég sokszor, mert nagy kedvenc nálunk)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.