Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krumplis pogácsa

2009.06.29
 

 Kép

Hozzávalók:
200g főtt burgonya
500g liszt
250g vaj
2dl tejföl
3db tojássárga
 
Megkenéshez:
3db egész tojás kevés tejjel kikeverve
Ízlés szerint megszórható magokkal és/vagy reszelt sajttal is.
 
Elkészítés:
Kb. 2db közepes méretű burgonyát héjában megfőzünk, majd meghámozzuk, még melegen áttörjük. Amikor már langyosra hűlt hozzáadjuk a vajat, lisztet, sót és összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgákat és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva kb. 2 órára hűtőbe rakjuk.
Kinyújtjuk és megkenjük a tejes tojás keverékkel, majd hajtogatjuk és pihentetjük, mint a vajastésztát. Ezt 3-4-szer megismételjük (nyújtás->kenés->hajtogatás->pihi).
Végül kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, sütőpapíros lemezre pakoljuk és megkenjük tojással, pihenni hagyjuk, amíg megszárad rajta a tojás, majd ismét bekenjük.
Ízlés szerint megszórhatjuk magokkal és/vagy reszelt sajttal.
Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőben sütjük. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.