Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Márvány Muffin

2008.07.05

 

Kép

 

Hozzávalók:

  • 250g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 150g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1dl étolaj vagy(!) 150g puha vaj
  • 3dl író
  • 100g kakaópor

 

Elkészítés:

A tojást felverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, az olajat/vajat és az írót, és jól összekeverjük.

Ezután adjuk hozzá a lisztet, sütőport, és az egészet addig mixeljük, amíg teljesen egynemű lesz a tészta.
A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felét összekeverjük a kakaóporral.
A 2 féle tésztát fele-fele arányban (vagy ahogy tetszik) a formákba töltjük, kb 3/4-ig, mert feljön majd.
180 fokosra előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a muffin.
Ha kész, 20-30 percig még hagyjuk a formákba hűlni, így könnyebben elválik majd a papírtól.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.