Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokis Muffin

2008.07.04

 

Kép

 

Hozzávalók:

  • 280g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 150g kakaópor
  • 150g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1dl étolaj vagy(!) 150g puha vaj
  • 2,5dl író
  • 200g durvára vágott ét- vagy tejcsoki -ízlés szerint-

 

Elkészítés:

A tojást felverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, az olajat/vajat és az írót, és jól összekeverjük.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a kakóport, és az egészet addig mixeljük, amíg teljesen egynemű lesz a tészta. Utoljára adjuk hozzá a darabos csokit, és ezt már csak lazán beleforgatjuk.
A muffinformákat kizsírozzuk vagy sütőpapír formákkal kibéleljük, kb.3/4-ig töltjük meg a tésztával, majd  180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e.
Ha kész, 20-30 percig még hagyjuk a formákban hűlni, így könnyebben elválik majd a papírtól. 

 

Kép

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.