Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás muffin

2008.10.18

Kép

 

Hozzávalók:

  • 300g alma (kb. 3db mérettől függően)
  • 120g teljes kiőrlésű liszt
  • 140g liszt
  • 1/2csomag sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150g cukor
  • 0,8dl étolaj
  • 3dl író

 

Elkészítés:

A tojást jól kikeverjük a cukorral, van.cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és az írót.

Ezután lassanként adagoljuk bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Laza mozdulatokkal addig keverjük, amíg egynemű massza lesz belőle. Utoljára keverjük bele a hámozott, feldarabolt almát.

A tésztát a papírral bélelt formákba töltjük, és 180fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

A formában hagyjuk még kb. 10percet hűlni, és ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, fahéjas cukorral, kakaós cukorral vagy csak simán is tálalhatjuk.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.