Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínes meggyes

2008.08.23

TEJSZÍNES MEGGYES

 

Kép

Hozzávalók:

  • 2db tojás
  • 130g cukor
  • 1dl olaj
  • 1dl író
  • 150g liszt
  • 50g kakaópor
  • 1/2csomag sütőpor
  • 2,5dl habtejszín
  • 1 üveg magozott meggybefőtt(nagyobb üveg)

 

Elkészítés:

  • A tojásokat a cukorral sűrű krémmé verjük, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olajat és az írót, végül gyorsan belekeverjük a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet.
  • Kivajazott, morzsázott formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.20-25perc alatt megsütjük. Tetejét megszórjuk kis liszttel, és kb. langyosig hűtjük, ezután kiborítjuk a formából egy konyharuhára.
  • Középen(vastagsában) kettévágjuk, megkenjük a keményre vert tejszínhab felével, rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet, majd rákenjük a maradék habot. Végül befedjük a másik tésztalappal, és porcukorral megszórjuk.
  • Kockára vágva tálaljuk. Ízlés szerint még rakhatunk rá tejszínhabot, vagy csokireszeléket...stb.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.