Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínes Epertorta

2008.07.21

TEJSZÍNES EPERTORTA

 

Kép

Kép

  

Hozzávalók:

  • 1kg eper
  • 250g cukor
  • 2db tojás
  • 1 csipet só
  • 100g liszt
  • 1/2 kiskanál sütőpor
  • 8 lap zselatin
  • 250g natúr krémtúró 
  • 500g tejszín
  • 50g étkezési keményítő
  • 100g mandulaforgács
  • díszítéshez csoki...stb.
  • kapcsos tortaforma

  

Elkészítés:

  •  A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a sót, és 50g cukrot. A tojássárgákat egymás után folyamatos keverés közben belekeverjük, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, végül lehúzzuk a papírt a tortalapról, és azt visszahelyezzük a formába.
  • A zselatint a zacskón lévő utasítás szerint beáztatjuk. 400g epret 100g cukorral összeturmixolunk, hozzákeverjük a krémtúrót. A zselatint kinyomjuk és 3 kanál eperkrémmel elkeverjük, utána ezt az egész eperkrémhez keverjük, utoljára keverjük bele a 250g keméyn habbá vert tejszínt. Ezt a krémet a tortalapon elsimítjuk, és kb. 2 órára hűtőbe rakjuk.
  • Az étkezési keményítőt kevés vízzel simára keverjük. 300g epret, 100g cukrot és 1dl vízet felforralunk, a kikevert keményítőt belekeverjük és kb. 1percig forraljuk. A tűzről lehúzva hozzákeverünk még 200g epret. Kb. langyosig hagyjuk hűlni, majd a tejszínes krémre simítjuk. Ismét hűtőbe rakjuk kb.1 órára.
  • A maradék 100g epret nagyság szerint felezzük, vagy negyedeljük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A mandulát zsíradék nélkül kissé megpirítjuk. A formát kinyitjuk és leszedjük a tortáról. A tejszínhab 2/3-át habzsákkal a torta tetejére nyomjuk, a maradékot az oldalára kenjük. A pirított mandulát körbe az oldalra nyomkodjuk. Az eperrel, csokival tovább díszítjük a torta tetejét.

 

Jó kis munka, de megéri, naggyon finom!!    

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.