Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pudingkrémes piskóta

2008.10.18

PUDINGKRÉMES PISKÓTA

 

Kép

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6db tojás
  • 100g liszt
  • 100g cukor
  • 30g kakaópor
  • 1dl olaj
  • 1/2csomag sütőpor

Krém:

  • 2csomag pudingpor (ízlés szerint lehet mandulás, mogyorós, vaníliás...)
  • 250g margarin
  • ízlés szerint cukor

Tetejére:

  • ízlés szerint szitált kakaópor vagy reszelt csokoládé...stb.

 

Elkészítés:

  • A tojássárgát a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport, kakaót, végül a felvert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt készre sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
  •   A krémhez a 2 csomag pudingport 6dl tejjel és ízlés szerint cukorral felfőzzük, és kihűlésig kevergetjük. Ha már langyos, hozzákeverjük a margarint.
  • A félbevágott piskótát megtöltjük a krém kb.2/3-ával, a maradék krémet pedig tetejére simítjuk.
  • Végül szórhatunk rá szitált kakaóport, reszelt csokoládét, mandulaforgácsot...stb.

     

Nagyon finom hozzá egy kis tejszínhab is ráadásnak...:)

 

Kép

 

A recept forrása: "tkrinya"

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.