Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes keksz

2008.12.14

MÉZES KEKSZ

Kép 
 
Hozzávalók:
250 g méz
250 g vaj
100 g porcukor
- ezeket együtt össze kell melegíteni
 
600 gr liszt
1 dl tej
1 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál mézeskalács-sütemény fűszerkeverék
2 db tojás
 
Elkészítés:
- a hozzávalókat géppel összekeverjük, pihenni hagyjuk, másnap kinyújtjuk, közepesen meleg sütőben megsütjük.
(a sütés ideje nagyon sütőfüggő, de 5-10 percnél semmiképp sem több)
- Ízlés szerint díszíthetjük.
- Fémdobozban hetekig eláll

TIPP: Én ajánlanám a próbasütést 1-2 db-bal, azzal kiderül, hogy mennyi az az idő, ami alatt nem ég meg, nem lesz kemény, és a belseje is átsül.
Egyébként akkor lesz kemény alapvetően, ha túlsül. De ha kemény lesz, a fémdobozos almás módszerrel ca. 1 hét alatt mindig megpuhul...mert tényleg 1-2 percen múlik, hogy ici-picit túlsül-e...
 
 
Recept forrása: "VKOrsi"
 
 
Kép

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.