Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meggyes pite

2008.03.25

MEGGYES PITE

 

Kép

Hozzávalók:

  • 300g liszt
  • 100g cukor
  • 250g vaj/margarin
  • 1,5dl tejföl
  • 2 tojássárga
  • 1 nagyobb üveg magozott meggybefőtt
  • ízlés szerint fahéjas cukor a meggyre

Tetejére:

  • a 2 kemény habbá felvert tojásfehérje

porcukor a szóráshoz

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órára hűtőbe rakjuk pihentetni. Ezután lisztezett deszkára rakjuk, elfelezzük, egyenként egyforma nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot kivajazott-lisztezett vagy(!) sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet, ízlés szerint meghinthetjük kis fahéjas cukorral, és beborítjuk a másik tésztalappal. Villával megböködjük a tetejét, és bekenjük a 2 felvert tojásfejérével. Végül 180fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

 

Recept forrása (az almás pitéből): "Borimama"

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.