Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mascarpone-krémes piskóta

2008.08.23

MASCARPONE-KRÉMES PISKÓTA

 

Kép

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6db tojás
  • 120g cukor
  • 120g liszt
  • 1csomag vaníliás cukor

Krém:

  • 100g puha vaj
  • 100g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50g kakaópor
  • 250g mascarpone
  • 200g habtejszín

  

Elkészítés:

  • A tojássárgákat a cukor 1/3-ával(40g) habosra verjük, amíg a térfogata kb. a 3-szorosára nő. A tojásfehérjéket is felverjük, de még mielőtt kemény lenne hozzáadjuk a maradék cukrokat, majd addig verjük, amíg a cukor feloldódik benne és szép fényes kemény hab lesz. A tojássárgába lazán beleforgatjuk a habot egy fakanál segítségével, végül a lisztet is adagonként belekeverjük. 
  • Egy sütőpapírral bélelt lemezen egyenletesen elkenjük a masszát és 160fokra előmelegített sütőben kb.15perc alatt világosra sütjük. Ha kész, a tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhára borítjuk, és rövid ideig pihentetjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és keresztbe félbevágjuk.
  • A krémhez habosra keverjük a vajat a cukrokkal, majd hozzáadjuk a kakóport, mascarpone-t, végül egy kanállal lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A krémet az egyik  piskótalapra kenjük, a másik lappal befedjük. 
  • A tetejére ízlés szerint szórhatunk vagy csak simán porcukrot, vagy csokoládés tortabevonóval/cukormázzal is bekenhetjük, vagy meglocsolhatjuk olvasztott csokival is.
  

Kép

 

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.