Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mandulás-mogyorós süti

2008.05.16

MANDULÁS-MOGYORÓS SÜTI

 

Kép

 

Kép

Hozzávalók:

  • 2db tojás
  • 125g cukor
  • 1dl olaj
  • 1dl tej
  • 100g darált mandula és vagy mogyoró
  • 100g egész mogyoró
  • 150g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

 

Tetejére:

  • 200g tortabevonó csoki ízlés szerint lehet csokis vagy mogyorós...

 

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész mogyoróból kb 20 szemet félreteszünk a díszítésnek, a többit pedig éles késsel durvára összevagdossuk.

A tojásokat a cukorral sűrű krémmé keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. Ezután gyorsan belekeverjük a darált mandulát/mogyorót, a lisztet, sütőport és az összevágott mogyorót.

A tésztát kivajazott, lisztezett őzgerincformába töltjük, és kb 40-45percig sütjük, és szúráspróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Ha kihűlt, bekenjük a felolvasztott tortabevonóval, és a félretett mogyoróval díszítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.