Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mákos kalács

2009.11.20

MÁKOS KALÁCS

Kép

Hozzávalók:

 

Tészta:

500g liszt

0,5dl tej

25g friss élesztő

60g cukor

200g margarin

2db tojás

 

Töltelék:

1dl tej

150g cukor

1 csomag vaníliás cukor

200g darált mák

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Én ezt is (szokás szerint) a kenyérsütő gép tésztadagasztó programjával dolgoztattam ki.

Máktöltelék: a tejet felforraljuk a cukrokkal, majd a tűzről levéve belekeverjük a mákot.

Amikor ez kész, lisztezett deszkán még 1szer jól átgyúrjuk a tésztát, téglalap alakúra kinyújtjuk, és elosztjuk rajta a máktölteléket, majd föltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és ekkor kapcsoljuk csak be a sütőt, mert amíg az bemelegszik, hagyjuk még pihenni a föltekert kalácsot. Tetejét megkenjük, ízlés szerint lehet tejjel(matt lesz) vagy tojássárgával(fényes lesz), majd közepes hőfokon kb. 30-40perc alatt készre sütjük.

Ha megsült, kivesszük és a tepsin hagyjuk még pihenni/hűlni kb. fél órát mielőtt felszeleteljük. Ízlés szerint megszórhatjuk még porcukorral is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.