Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madártej

2009.03.29
MADÁRTEJ

Kép

Kép

Hozzávalók:
1,1 liter tej
140g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4db tojás
 
Elkészítés:
1 liter tejet a cukrokkal felforraljuk. A tojásfehérjék keményre vert habját kiskanállal a forró tejbe szaggatjuk, ha megduzzadtak óvatosan egy szűrőkanállal kiszedjük a habgaluskákat, és egy tálba rakjuk őket.
A tojássárgákat a maradék 1dl tejjel elkeverjük, majd a forró tejbe öntjük és tovább főzzük, amíg sűrű állagú lesz. Vigyázzunk, hogy ne forrjon már föl.
Ha kész, gyakori kevergetés mellett kihűtjük, végül a habgaluskákra öntjük. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe rakjuk.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.