Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Linzertorta

2008.10.18

LINZERTORTA

 

Kép

Hozzávalók:

Tészta:

  • 200g liszt + a nyújtáshoz
  • 1 csipet só
  • 1db tojás
  • 150g cukor
  • 150g margarin vagy vaj
  • 1 evőkanál rum vagy aroma
  • 1 kiskanál fahéj

Töltelék:

  • 200g lekvár ízlés szerint

  • margarin a forma kikenéséhez
  • 1 tojássárga a megkenéshez

 

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit cipóra összegyúrjuk, alufóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük 1 órát.
  • A tészta 2/3-át lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a margarinnal kikent formát kibéleljük vele, és rásimitjuk a lekvárt.
  • A maradék tésztát is kinyújtjuk, kb.1cm-es csíkokra vágjuk, és rács formába rápakoljuk a lekváros részre. Végül tojássárgával bekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45perc alatt megsütjük. 
  • Kivesszük a formából, de csak akkor szeleteljük, ha már teljesen(!) kihűlt. 

     

    Kép

     

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.