Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lekváros bukta

2009.11.20

LEKVÁROS BUKTA

Kép

Hozzávalók:

  • 500g liszt
  • 100g porcukor
  • 3db tojássárga
  • 25g friss élesztő
  • 0,5dl langyos tej
  • kb.300g ízlés szerinti lekvár
  • 1db tojás a kenéshez  

 

Elkészítés:

Kelt tésztát készítünk a fenti hozzávalókból. Kb. 1cm vastagra kinyújtjuk, és 8-10cm oldalú négyzetekre vágjuk. A közepükre rakjuk a kikevert lekvárt, majd összetekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a buktákat úgy, hogy a tészta széle alul legyen és egymáshoz nem túl közel, mert sütés közben még nagyobbodnak. Megkenjük a felvert tojással, és még kb. fél órát pihenni, kelni hagyjuk. Előmelegített középmeleg sütőben megsütjük.

Ha elkészült, még a tepsin hagyjuk egy kicsit hűlni, majd porcukorral megszórva vagy anélkül kínáljuk.

TIPP: A föltekerésnél én csináltam úgy is ahogy a recept mondja, csak simán feltekerni(lásd a képen a nagyobbat), de mivel nekem ez így gyanús volt, mindjárt tekertem olyant is aminek a két szélső oldalát kissé behajtottam(lásd a képen a kisebb), így azokból nem folyt ki a lekvár, míg az előzőekből igen... 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.