Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Florentiner

2009.12.29

FLORENTINER

Kép

Hozzávalók:

  • 150ml tejszín
  • 100g vaj
  • 100g cukor
  • 1 csomag vanílíás cukor
  • 50g méz
  • 160g mandula
  • 2 evőkanál liszt
  • 100g csokoládé a bevonáshoz

 

Elkészítés:

Egy kis lábosban a tejszínt, vajat, cukrokat és a mézet összeolvasztjuk, majd kevergetve felforraljuk. Ezután belekeverjük a mandulát és a lisztet, majd még1szer felforraljuk. 

A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egyenletesen elsimítjuk. 160 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd a sütőlapon hagyjuk kihűlni.

Ha teljesen lehűlt kis kockákra vágjuk.

Ízlés szerint lehet becsokizni is, de anélkül is nagyon finom, én azért hagytam " csupaszon" is... A kockák alsó felét csokiba mártjuk, vagy bekenjük vele, majd egy rácson hagyjuk megszáradni.  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.