Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fekete-Fehér

2008.09.23

FEKETE-FEHÉR

 

Kép

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 200g liszt
  • 150g cukor
  • 100g vaj
  • 4db tojássárga
  • 1dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • csipet szódabikarbóna

Töltelékhez:

  • 250g cukor
  • 4db tojásfehérje

Tetejére:

  • 200g csokoládé
  • 1 evőkanál vaj

 

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és a vajjal, majd hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónával elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy piskótaszerű állaga legyen. Vajjal kikent tepsibe tesszük/kenjük és 180fokra előmelegített sütőben rövid idő alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet: a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd vastagon megkenjük vele a kihűlt tésztát. Néhány percre visszatesszük a sütőbe. 

Az apróra tördelt csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a gőzről levéve kikeverjük 1 evőkanál vajjal, végül a tojáshab tetejére öntjük.

Ha kihűlt a sütemény, forró vízbe mártott késsel szeleteljük, így nem törik el a tetején a csoki...(ha szerencsénk van...)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.