Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fahéjas csillag

2008.05.13

FAHÉJAS CSILLAG

 

Kép

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 200g porcukor
  • 250-300g darált dió vagy mandula
  • 1 kiskanál fahéj
  • fél citrom reszelt héja

     

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az átszitált porcukrot kanalanként hozzákeverjük. Ebből a masszából tegyünk félre 4-5 evőkanálnyit! Ezután az összes többi hozzávalót keverjük bele a tojásos-cukros masszába, és gyúrjuk jól össze. A tésztát kb.1/2cm vékonyra nyújtsuk ki, és a nyújtáshoz porcukrot(!) használjunk a megszokott liszt helyett! Csillag formákat szúrjunk ki a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tetejüket kenjük be a félretett fehérjehabbal(akkor lesz szép, ha vastagon jut rájuk).

150 fokosra előmelegített sütőben kb.20percig inkább szárítani, mint sütni kell! Maradjon a teteje fehér! 

 

 Tipp:

  • Ha a tojáshabb összeesne, pár csepp citromlevet adjunk hozzá!
  • Ha finomra van darálva a dió/mandula ELÉG 250g, ha durvább, akkor kell 300g!
  • A hozzávalók szempontjából célszerű együtt készíteni a Bajor vajaskeksszel (ott a tojássárgája kell, itt a fehérje...)www.bettykonyha.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek/bajor-vajaskeksz

 

Kép 

Recept forrása: "morzsi"

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.