Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyszerű epertorta

2008.06.10

EGYSZERŰ EPERTORTA

 

Kép

Kép

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 200g liszt
  • 100g vaj
  • 1 csipet só
  • 100g cukor
  • 1db tojás

Töltelékhez:

  • 1/2kg eper
  • 600ml piros gyümölcslé(cseresznye, piros szőlő, ribizli...stb.)
  • 60g étkezési keményítő
  • 1csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor -én nem is raktam, mert a gyümölcslé cukrozott-

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, hogy a vaj ne olvadjon meg teljesen, cipót formázunk, fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük kb. 1/2 órát.

A sütőt 200 fokosra előmelegítjük. A tésztát egy liszezett munkalapon kinyújtjuk, majd egy vajazott, lisztezett formába rakjuk(a forma falára is!). Sütőpapírral beborítjuk, majd valamilyen hüvelyessel pl. lencsével teleszórjuk a papírt, és így kb. 20 percig sütjük. Végül a papírt a hüvelyessel eltávolítjuk, és hűlni hagyjuk a tésztát.

Az epret leöblítjük, lecsöpögtetjük, nagyságtól függően félbe vagy 3-4be vágjuk. 500ml gyümölcslét felforralunk, közben a maradék 100ml-t csomómentesre keverjük a keményítővel és a cukorral, majd ezzel besűrítjük a forró levet. 

A kihűlt tésztára pakoljuk az epreket, ráöntjük a sűrű gyümölcsszószt, és hűtőben jól lehűtjük. 

Kítűnő választás hozzá a tejszínhab!

 

Kép

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.