Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokis-mogyorós süti

2008.05.17

CSOKIS MOGYORÓS SÜTI

 

Kép

Kép

Kép

Tulajdonképpen ugyanaz, mint a MANDULÁS-MOGYORÓS SÜTI,(www.bettykonyha.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek/mandulas-mogyoros-suti) nagyon kevés eltéréssel.

 

Hozzávalók:

  • 2db tojás
  • 125g cukor
  • 1dl olaj
  • 1dl tej
  • 100g darált mogyoró
  • 50g egész mogyoró
  • 100g étcsokoládé
  • 150g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Tetejére:

  • 200g tortabevonó csoki ízlés szerint, vagy csak simán porcukorral megszórni...

     

    Elkészítés:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész mogyoróból kb. 20 szemet félreteszünk a díszítésnek, a többit pedig éles késsel durvára összevagdossuk, a csokoládét úgyszintén. 

    A tojásokat a cukorral sűrű krémmé keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. Ezután gyorsan belekeverjük a darált mogyorót, a lisztet, sütőport és végül az összevágott mogyorót és csokoládét. 

    A tésztát kivajazott, lisztezett őzgerincformába (vagy hasonlóba) töltjük, majd kb. 45percig sütjük, és szúráspróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Tapasztalatom szerint valamivel több(!) idő kell neki, mint a mandulás-mogyorósnak.

    Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral vagy bekenjük a felolvasztott tortabevonóval, és a maradék mogyoróval díszítjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.