Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokis lepény

2008.09.23

CSOKIS LEPÉNY

 

Kép

Hozzávalók:

  • 200g liszt
  • 170g cukor
  • csipet só
  • 225g hideg vaj
  • 150g étcsokoládé
  • 4db tojás
  • 5 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál barna rum/vagy rumaroma
  • 200ml tejszín

Elkészítés: 

A liszttel gyorsan összegyúrunk 20g cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, 125g vajat és 2 evőkanál vizet. Cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk.

A formát kivajazzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a forma alját kibéleljük vele, villával megszúrkájuk, és 200fokra előmelegített sütőben kb.10-15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Az apróra vágott/tördelt csokoládét vízgőz felett a maradék 100g vajjal együtt megolvasztjuk folyamatosan kevergetve, majd ezt is hagyjuk kihűlni.

A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és a rumot. Végül hozzákeverjük a csokoládés vajat is.  

A maradék tésztából a forma belső peremét is kibéleljük, a csokis masszát a formába öntjük és 180fokra előmelegített sütőben kb.30-40 percig sütjük. Ha kihűlt a tetején elosztjuk a kemény habbá vert tejszínt (ízlés szerint ebbe is rakható cukor, vaníliás cukor...)  

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.