Csokis kocka
CSOKIS KOCKA
Hozzávalók:
-
300g étcsokoládé
-
150g vaj (szobahőmérsékletű)
-
9db tojás
-
250g cukor
-
1 csomag vanílíás cukor
-
1 evőkanál liszt
-
1 csipet só
Elkészítés:
A sütőt 180fokosra előmelegítjük.
A csokit vízfürdőn felolvasztjuk, levéve hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat egyenként a csokikrémhez keverjük, végül a lisztet is hozzáadjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Majd óvatosan belekeverjük a csokiba.
Sütőpapírral bélelt sütőlapon egyenletesen elkenjük a masszát, és kb. 20 percig sütjük. Teljesen lehűtjük. Vastagon meghintjük porcukorral, végül kis kockákra vágjuk.
TIPP: Egy fémdobozban, fóliával a rétegek között akár 2 hétig is jó "szaftos" marad.