Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barackos gyümölcstorta

2008.07.04

BARACKOS GYÜMÖLCSTORTA

 

Kép

Hozzávalók:

  • 200g liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 100g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 120g vaj
  • 1 tojás
  • kevés vaj a forma kikenéséhez
  • kb.1/2kg barack -lehet őszi is, sárga is- (ennyi van a képen, de ízlés szerint lehet vékonyabbra vágni és sűrűbben telerakni, vagy akár még többet rárakni...:)
  • 1 csomag tortazselé

 

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit lehetőleg gyorsan összedolgozzuk, hogy a vaj ne olvadjon meg túlságosan, cipót formázunk, és fóliába csomagolva kb. 1/2-1 órát hűtőbe rakjuk.
  • Közben a barackokat összevágjuk, a sütőt előmelegítjük, a tortaformát kivajazzuk. 
  • A lehűlt tésztát kinyújtjuk akkorára, amekkora a tortaforma, és kibéleljük vele. Sütőpapírral beborítjuk, majd valamilyen hüvelyessel pl. lencsével teleszórjuk a papírt, és így kb. 20 percig sütjük. Végül a papírt a hüvelyessel eltávolítjuk, és hűlni hagyjuk a tésztát.
  • Ízlés szerint rápakoljuk a barackokat. A tortazselét a rajta lévő utasítás szerint elkészítjük, és beborítjuk vele a barackos tortát. Hűtőben jól lehűtjük.

    Nagyon finom hozzá a tejszínhab! 

    Kép

     

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.