Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bajor vajaskeksz

2008.05.15

BAJOR VAJASKEKSZ

 

Kép

Hozzávalók:

  • 250g liszt
  • 125g vaj
  • 125g cukor
  • 4db tojássárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja

Megkenéshez:

  • 1db tojássárga

     

Elkészítés:

Minden hozzávalóval viszonylag gyorsan gyúrjunk tésztát, hogy a vaj ne olvadjon meg nagyon. Formázzunk egy cipót és alufóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órát pihenni. Majd nyújtsuk kb. 1/2cm vékonyra, és tetszés szerinti formákat szúrjunk ki belőle. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és egy kevés vízzel kikevert tojássárgával megkenjük őket. Ízlés szerint szórhatunk rá diót, mandulát, mogyorót, cukrot...stb. 200fokra előmelegített sütőben világos sárgára sütjük kb.10-15 perc alatt.

Ha nem szórtuk meg semmivel a tetejét, lehet rá rajzolni ételfestékkel is!

 

Tipp:

 

Recept forrása: "morzsi"

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.