Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kakaós kalács

2008.03.16

 

Kép

 

Hozzávalók:

  • 2,7dl langyos tej
  • 500g búzaliszt
  • 2db tojássárga
  • 60g olvasztott vaj/margarin
  • 60-80g cukor
  • 0,5 kis mérőkanál só
  • 1 csom. vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja (elhagyható)
  • 1,5 kis mérőkanál porélesztő vagy(!) 15g friss élesztő

 

Hangjelzéskor:

  • 80-100g mazsola (ízlés szerint elhagyható) 

     

    Tipp: kb. 2 evőkanál kakaót, ha mindjárt az elején beleteszünk, szép sötétbarna lesz a kalács...

     Ha a hangjelzés után néhány perccel adjuk hozzá a kakaóport szerencsés esetben nem keveredik már teljesen össze a tésztával, és szép márványos lesz...

    Én kiszámoltam a gépemhez adott könyv leírásából, hogy az adott programon az utolsó hosszabb dagasztás utolsó 2 percében adom csak hozzá a kakaót, így szinte mindig sikerül is márványosra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tuti

Laca, 2010.04.25 21:41

Bejon a recept, most is ez keszul eppen.Koszi

Kakaós kalács

Ági, 2009.05.02 14:32

Nekem a 2 perc alatt is teljesen belekeverte a kakaót, úgyhogy egységes világosbarna lett, viszont nagyon finom. Legközelebb megpróbálom, hogy csak 1 percet adok neki.
Amúgy te hogyan adod hozzá a kakaót? Ráhinted a 'tésztagolyó' tetejére?