Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Belga almás

2008.05.23

BELGA ALMÁS

Kép

Kép

Hozzávalók:

  • 270g cukor
  • 6db tojás
  • 200g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 180g vaj (olvasztva)
  • kb. 1kg alma
  • ízlés szerint fahéjas cukor az almához

Elkészítés:

A cukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olvasztott vajat. Végül lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent-lisztezett magasabb peremű tepsibe öntjük a tésztát, majd belepotyogtatjuk a fahéjas cukorral ízesített kockára vágott almát (ízlés szerint akár más gyümölcs is használható). 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd fokozatosan 100 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és így kb. 1 óra alatt sütjük meg.

Kép

Recept forrása: "Maggancs" 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.