Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almatorta

2008.04.01

ALMATORTA

 

Kép

Hozzávalók:

  • 400g liszt
  • 2db tojás
  • 150g vaj/margarin
  • 1/2csomag sütőpor
  • 1dl tej
  • 1 csipet só
  • 100g cukor
  • 1kg savanykás alma
  • 3 evőkanál fahéjas cukor
  • 100g mazsola(elhagyható)

     

Elkészítés:

A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadunk 1 tojást, majd a sütőporral elkevert lisztet, a sót és a tejet. Addig keverjük a mixerrel, amíg összeállt tészta lesz belőle. A tortaformát kivajazzuk, és a tészta 3/4 részével kibéleljük(az oldalát is!). Az almát meghámozzuk, és ízlés szerint vághatjuk kis kockákra vagy reszelhetjük is. Hozzákeverjük a fahéjas cukrot és a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát. Berakjuk a tésztával kibélelt formába, és kissé lenyomkodjuk. A maradék tésztából lisztezett felületeten hosszabb csíkokat formázunk és rácsosan az almatöltelékre tesszük. A maradék 1 tojással bekenjük a tésztacsíkokat és tésztát oldalt is. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, amíg aranybarna lesz. Majd 1 órán át hagyjuk hűlni mielőtt a formát eltávolítjuk.

Elektromos sütő: 180ºC

Légkeveréses sütő: 165ºC

Gázos sütő: 3-4 fokozat

 

Nálunk ez nagy kedvenc, nem bonyolult, és tényleg nagyon finom!!

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.