Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás torta

2008.05.20

ALMÁS TORTA

 

Kép

 

Kép

Hozzávalók:

  • 200g liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 100g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 120g vaj
  • 1db tojás

Töltelékhez:

  • kb.5-6db közepes méretű alma
  • ízlés szerinti mennyiségű fahéj és cukor

Tetejére:

  • 1db tojássárga a megkenéshez

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozzuk, fóliába tesszük, és kb. 1/2 órára a hűtőbe rakjuk. 

Közben meghámozzuk és lereszeljük az almát, majd fahéjjal és cukorral ízesítjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. akkorára amekkora a forma, illetve picit nagyobbra. Majd kibéleljük a vajazott, kilisztezett formát a tésztával, jól a peremére simítjuk, és a formából kilógó részt éles késsel levágjuk. Beletöltjük a tölteléket, és a maradék tésztából csíkokat készítünk, amivel berácsozzuk az almatölteléket. Végül a tojássárgával bekenjük a tésztát, és 180fokra előmelegített sütőben kb.40-45 perc alatt készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.