Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás-tejfölös kocka

2008.03.29

ALMÁS-TEJFÖLÖS KOCKA

 

Kép

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2dl langyos tej
  • 100g cukor
  • 1 kocka élesztő
  • 50g vaj/margarin
  • 380g liszt
  • 1 kiskanál só

Töltelékhez:

  • 1,5kg savanykás alma
  • 1db citrom kifacsart leve
  • 100g cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 50g mazsola
  • 3db tojás
  • 4dl tejföl
  • Porcukor a megszóráshoz

     

    Elkészítés:

    A langyos tejbe keverünk 1 kiskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, langyos helyen kelesztjük egy 10-15percig. A tészta többi hozzávalóját egy tálba öntjük, majd belekeverjük az élesztős tejet, és sima tésztává dagasztjuk. Egy konyharuhával letakarjuk, kb. fél órát langyos helyen pihentetjük, kelesztjük. Majd lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk a tésztát, 2/3 részét sütőpapírral bélelt sütőlapon kinyújtjuk, még 10percig pihentetjük. Közben az almát megmossuk vagy meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk VAGY lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk. A tésztán egyenletesen elosztjuk, megszórjuk 2 kanál cukorral, a fahéjjal, és a mazsolával. A tojásokat a tejföllel és a maradék cukorral kikeverjük, és az almás sütire kenjük. A maradék tésztát vékony csíkokra sodorjuk, és rácsosan a töltelékre helyezzük. 200fokra előmelegített sütőben kb.40 percig sütjük, ha kicsit lehűlt megszórjuk porcukorral, és kockára vágva tálaljuk.  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.