Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás-habos kocka

2008.03.30

ALMÁS-HABOS KOCKA

 

Kép

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4db tojássárga
  • 200g cukor
  • 3dl natúr joghurt/kefír
  • 100g vaj/margarin
  • 400g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2kg savanykás alma
  • 1db citrom kifacsart leve

A tojáshabhoz:

  • 6db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 250g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100g mandula

 

Elkészítés:

  1. A toj.sárgát, cukrot, joghurtot és a vajat habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet a masszába keverjük. Majd ezt a tésztát egy vajjal kikent tepsibe egyenletesen elsimítjuk.
  2. A sütőt 180fokra előmelegítjük. Közben az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, 1cm vékony szeletekre vágjuk VAGY ízlés szerint reszelhetjük is, majd rálocsoljuk a citrom levét. Ezután a tésztán egyenletesen elosztjuk, és kb.30 percig sütjük.
  3. A toj.fehérjét 2 evőkanál hideg vízzel és 1 csipet sóval kemény habbá verjük, miközben a cukrot és a van.cukrot lassan adagoljuk hozzá. Addig verjük, amíg a cukor teljesen feloldódik benne. 
  4.  Az almás sütit kivesszük a sütőből, rászórjuk a mandulát, és a tojáshabot lazán szétkenjük a tetején. A mandulát lehet a toj.habra is szórni, vagy a hab alá is fölé is, teljesen ízlés dolga. Végül Kb.15 perc alatt készre sütjük. 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.